Мешканці вулиці Червонофлотська, що на Старому місті у Вінниці, скаржаться на сусіда, який розпочав будівництво.

- Тижня зо два по сусідству почалось будівництво приватного будинку і по вулиці йдуть великовантажні автомобілі з будівельними матеріалами, - розказує вінничанин Сергій Гуменюк. - Пилюка від такого руху не опускається тривалий час. Не можливо відкрити кватирки для провітрювання приміщень, у дворі не можна вивісити білизну та випустити дітей гуляти.

За словами мешканців вулиця в них гарна та більш-менш чиста.

- Нам заборонено палити сміття та листя, бо це шкодить здоров\'ю. Не дають складати будівельні матеріали біля парканів, бо псує вигляд фасадів. Нас навіть змусили за свій рахунок придбати таблички на будинки! І ми не жаліємся, все це добре, - говорить Сергій Гуменюк. - Але чому палити листя - заборонено, а піднімати пилюку - дозволено? Невже хазяїн будівництва не повинен передбачити та запобігти цьому?

Мешканці кажуть, що раніше можна було поливати вулицю водою - пилу ставало значно менше. Але цього спекотного літа рівень води в криницях значно зменшився і так вже не зробиш.

Втім, вихід із цієї ситуації бачать місцеві органи самоуправління.

- Мешканцям потрібно в першу чергу прийти з скаргою до нас, - каже голова квартального комітету "Добробут" Надія Яцюк. - Наша адреса - вулиця Щорса, 8. Працюємо у вівторок, четвер, п\'ятницю. Ми обов\'язково вислухаємо цих людей і спробуємо допомогти. Можливо навіть сходимо з дільничним до цього забудовника, якщо він такий не уважний до сусідів.



Переглядів: 3563
Поширень: 0