Під час "гарячої лінії" з мером Києва Олександром Поповим надійшов дзвінок з Нью-Йорка від представника компанії, яка займається розробкою атракціонів. Абонент розповів, що він родом з Вінниці і що його компанія створила проект найбільшого колеса огляду в світі, причому з використанням нових технологій - без спиць. Мер ідеєю зацікавився і запропонував надати до розгляду креслення.

- Нас цікавить питання будівництва колеса огляду. Ми нещодавно обговорювали питання про те, якого діаметру можна було б його поставити, і вирішили, що воно має бути найбільше в світі, - сказав Олександр Попов.

Конкурс із залучення інвестора на створення подібного атракціону в столиці оголосили ще 18 травня.

Спочатку атракціон планували зробити заввишки 60 метрів і розташувати біля Музею води. Для будівництва розраховували залучити 9,6 млн. євро.

- Втім, якщо пропозиція буде прийнята, місце розташування атракціону, можливо, змінять, - повідомив прес-секретар голови адміністрації.

За оцінками екпертів, стандартне колесо огляду (до 100 метрів) коштує 20-50 млн. доларів. Але київській адміністрації доведеться заплатити нашому земляку набагато більше, адже висота київського повинна перевищити 165 метрів. Саме такий нині розмір найбільшого в світі колеса огляду - сіднейського.

До речі, у самій Вінниці колесо огляду далеко не гігантське - висотою всього 28 метрів. Та й те у травні цього року було заборонене для експлуатації.

Як показала перевірка Держгірпромнагляду, не був обстежений фундамент атракціону, а сам атракціон не обладнаний аварійним і резервним живленням. Поміст посадкової площадки атракціону виконаний не профнастилом, не проведена обрізка крон дерев в зоні роботи атракціону, не змонтовано виносний пульт аварійної зупинки атракціону тощо.



Переглядів: 4510
Поширень: 0