Вінничан шкільного віку, які мріють стати телезірками запрошує 27-28 серпня та 7-8 вересня на День відкритих дверей Дитяче телевізійне творче об’єднання «Mini TV». Студія працює більше 8 років і вже може похвалитись випускниками-режисерами та тележурналістами, які наразі успішно навчаються на профільних факультетах. Але і нинішні «студенти» «Mini TV» мають багато нагород. Найцінніша – Кубок переможців у теленомінації за випуск новин «ВСІМ-інформ», який був представлений у Вінниці на Міжнародному дитячо-молодіжному фестивалі аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела-2012».

"Міні ТV" запрошує на навчання майбутніх телезірок

«Цей Кубок означає, що ми лауреати в теленомінації – це на сьогодні найвагоміша наша нагорода. Конкурентів було багато - цьогоріч на фестиваль надійшло 812 робіт. Зокрема, лише у номінаціях, пов’язаних із телебаченням – 105 - найменш чисельна номінація за кількістю нагороджених і найбільш чисельна за кількістю робіт. Кубок дістався нам за інформаційну програму «ВСІМ-інформ» - шкільні новини Вінниці. З минулого року ми щомісяця виходили в ефір на телеканалі «ВІТА», а для "Кришталевих джерел" підготували випуск "The best" - з кращих телесюжетів», - розповіла директор «Mini TV» Ірина Бондарчук- Полтавець.

Ще одну цьогорічну нагороду презентувала Аліна Козак, журналіст "ВСІМ-інформ". "Наша команда впродовж фестивалю «Кришталеві джерела» випускала телещоденник – новини з фестивалю, які виходили на телеканалі «ВІНТЕРА». Це були новини, створені дітьми, але їх із задоволенням дивились і дорослі. На мій погляд, найцікавішим днем було відкриття – в новинах ми показали процес підготовки, приїзд «зірок», мас-медійну «кухню». Журі оцінило наші роботи і ми отримали Диплом за лауреатство - це найвища нагорода», - пишається Аліна.

Планів у «Mini TV» чимало. За активну участь у всіх заходах фестивалю оргкомітет презентував молодим журналістам компьютер для монтажу. Отже, завдяки подарунку, є можливість «розширюватись» на інші проекти і напрямки - до тележурналистики і радиожурналистики «додаються» оператор і режисер монтажу.

До старшої групи приєднуються діти із молодшої групи, які теж прагнуть креативити над новими програмами. У тележурналістику беруть із 13 років, але навчаються у студії і менші школярі, які успішно набувають навичок акторської майстерності. Їх інформаційний «продукт» - передача "Bon Аppetit", де діти розповідають про виникнення тієї чи іншої страви, розігруючи сценки в костюмах історичних осіб.

Про життя-буття «Mini TV» дізнавайтесь на сайті www.minitv.vn.ua, або завітайте до офису за адресою Некрасова 8 і побачите справжню телестудію, де «куються» кадри для медіа.

ДОВІДКА.

10 по 16 серпня 2012 року в місті Вінниці проходив підсумковий етап Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела-2012». За 21 рік існування його учасниками стало понад 5 000 дітей. Основним організатором фестивалю упродовж останніх років є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.


Переглядів: 2819
Поширень: 0