З 1 вересня Державтоінспекція посилила патрулювання вулиць біля усіх навчальних закладів. Протягом вересня у години «пік» інспектори будуть активно забезпечувати дітям безпечний перехід проїзної частини дороги. У свято Дня знань білі сорочки форменого одягу зробили інспекторів добре помітними, що додало вулицям міста яскравості і святковості. Безпосередньо в обласному центрі працюють спільні екіпажі ДАІ з Юними інспекторами руху. Виконувати почесну місію юних помічників цього року випала честь ЮІРівцям Вінницької гімназії №6, які здобули перемогу у міському огляд-конкурсі роботи загонів юних інспекторів руху.

До початку навчального року Державтоінспекцією здійснено обстеження прилеглих до загальноосвітніх навчальних закладів територій і усунуті недоліки в організації руху. Біля шкіл області нанесено 326 написів «УВАГА ДІТИ». До речі, подібна розмітка є ексклюзивом вінницьких інспекторів ДАІ. Ця ідея допомагає своєчасно привернути увагу водія на зменшення швидкості руху. Поблизу загальноосвітніх закладів області поновлені дорожні знаки, нанесено 72 одиниці розмітки, що позначає пішохідні переходи. Зроблена ревізія і проведено профілактичне обслуговування усіх світлофорних об’єктів, розташованих поблизу навчальних закладів.

Для позитивного результату профілактичної роботи по запобіганню дитячого дорожньо-транспортного травматизму за кожним навчальним закладом закріплені співробітники Державтоінспекції, які протягом усього навчального року будуть частими гостями в школі. У кожному класі вони проведуть Єдині уроки з безпеки дорожнього руху. У День знань інспектори ДАІ взяли участь у святковій лінійці. Під час виступу правоохоронці звернули увагу дітей та вчителів на проведенні конкурсу «Навчальний рік без ДТП», який восьмий рік поспіль проходить серед шкіл міста Вінниці.

Вісімнадцять шкіл міста Вінниці (№ 3, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15, 17, 19, 20, 21, 26, 31, 32, 33, 35, 36) закінчили минулий навчальний рік без участі дітей в дорожньо-транспортних пригодах. У 2005 році, коли стартував конкурс «Навчальний рік без ДТП», їх було всього десять. 1 вересня під час святкової лінійки усі згадані школи відзначені грамотами. Під час зустрічей з керівництвом шкіл, де відмічений найвищий рівень дитячого травматизму (по 2 випадки участі дітей в ДТП за навчальний рік), обговорювалося питання щодо проведення посилених профілактичних заходів серед учнів. Наразі розробляються спільні плани, до яких залучатимуть Вінницьку обласну організацію ВСА, Департамент освіти і науки Вінницької міської ради, організації та підприємства для виготовлення засобів наочної агітації та реалізації проектів, направлених на запобігання дитячого дорожньо-транспортному травматизму.

Першокласники вінницьких шкіл отримали у дарунок книги - розмальовки «Абетка юного пішохода», розроблену Державтоінспекцією Вінниччини. В ній, відповідно до віку малюків, доступно викладено основні правила поведінки на дорогах. Окрім текстової інформації та виразних малюнків, є ігрові завдання. Ініціатором створення такого «підручника із Правил дорожнього руху» став начальник Управління ДАІ Вінницької області полковник міліції Павло Солоненко.

1 вересня співробітники Державтоінспекції також відвідали підшефний заклад - Брацлавську загальноосвітню школу-інтернат. Її вихованці отримали у подарунок солодощі, канцтовари та книги, а наймолодші школярі – «Азбуку юного пішохода». З 1 вересня співробітники Державтоінспекції розпочали проведення Єдиних уроків з безпеки дорожнього руху. Протягом першої декади місяця уроки будуть проведені в усіх школах Вінниччини, під час яких використовуватимуться спеціально розроблені методичні посібники з урахуванням віку дітей. Особлива увага приділятиметься і тим навчальним закладам, діти яких стали учасниками ДТП протягом літніх канікул.

Профілактичні заходи, спрямовані на забезпечення безпеки руху дітей, особливо при перевезенні їх громадським транспортом та шкільними автобусами, охопили також трудові колективи підприємств автомобільного транспорту.

- З початком нового навчального року Державтоінспекція проводитиме комплекс заходів, спрямованих на запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму. Помічниками у цьому мають стати батьки і вчителі, - підкреслив на зустрічі з вінницькими школярами начальник УДАІ УМВС Павло Солоненко. – Причому, дуже важливий фактор впливу на свідомість дітей має і правильний приклад дорослих.



Переглядів: 4958
Поширень: 0