Олександр РекутаЗавдяки втіленню його проектів за останні роки Вінниця почала змінювати своє «обличчя». Автору вдається, зберігаючи історичні особливості, робити місто сучасним та зручним. Основними творчими роботами архітектора на території Вінниці, де він був науковим керівником, автором та співавтором, є реконструкція з реставрацією драматичного театру ім. Садовського по вул. Театральній, реконструкція Єзуїтського монастиря по вул. Соборній, 17 (будівля держархіву у Вінницькій обл.), центр дозвілля і відпочинку по вул. Київській, благоустрій міських територій: реконструкція площі Театральної; благоустрій бульвару по вул. Пирогова; пішохідна зона з фонтаном по вул. Грушевського; реконструкція майдану Незалежності.

«Ми знаємо Олександра Сергійовича як людину досвідчену, - каже міський голова Володимир Гройсман, - і він є професіоналом у своїй справі». З 1995-го, протягом семи років, Олександр Рекута вже працював на посаді начальника управління містобудування і архітектури Вінницької міської ради, яка була суміжною з посадою головного архітектора міста. Сьогодні посада головного міського зодчого відокремлена, і Олександр Рекута призначений на посаду першого заступника директора департаменту, головного архітектора департаменту архітектури, містобудування та кадастру міської ради.

Довідка:

Олександр Рекута уродженець Вінницької області, закінчив Львівський політехнічний інститут отримавши кваліфікацію архітектора. З 1990 року працює у Вінниці в органах місцевого самоврядування на посадах - архітектор Замостянського району, заступник головного архітектора міста, начальник управління містобудування та архітектури Вінницької міської ради, перший заступник начальника управління містобудування та архітектури Вінницької міської ради. Останні дев’ять років працював директором Вінницького філіалу ДП інститут «НДІпроектреконструкція».​



Переглядів: 6352
Поширень: 0