Буккросинг – це книжковий рух, що об’єднує понад 500 тис. осіб у 150 країнах світу. Учасники руху сповідують ідеологію «звільнення книжок». Прочитані книжки залишають у громадських місцях, де будь-хто може їх забрати й прочитати, а потім залишити наступним читачам. Завдяки унікальному коду, згенерованому на сайті www.bookcrossing.com, можна відстежити, куди мандрує книжка разом із наступним її читачем. Цілком імовірно, що книжка рано чи пізно покине місто і навіть країну, де вона була запущена.

Особливістю буккросингу є те, що це не збір макулатури, а живий процес спілкування через книжку. Зазвичай на поличках буккросингу залишають ті книжки, які справді можуть припасти до душі тому, хто їх візьме. Обов’язкове правило буккросингу – «коли береш щось, віддай взамін». Тож полиця буккросингу ніколи не буває пустою!

На відкритті полички буккросингу у вінницькій Книгарні «Є» будуть присутні Катерина Калитко, Ігор Ходжаніязов, Василь Пастушина, Катерина Девдера, Ірина Павлюк та десятки інших книголюбів.

Приходьте і ви з книжкою та гарним настроєм до нас!



Переглядів: 6492
Поширень: 0