Проблеми галузі обговорював на зустрічі із колективом ВАТ "Володарка" у Вінниці голова комітету ВРУ Володимир Рибак.

"Потрібно розвивати ринок у державі, підтримуючи вітчизняного виробника... А щоб розвивались регіони слід робити реформу - фінанси мають залишатись на місцях, а держава має фінансувати лише державні інституції. Чим більше коштів заробляє регіон, тим більше у нього має залишатись. Бо лише через регіони відродродиться Україна, зростатиме добробут у державі", - відзначив В. Рибак.

Він також запропонував для популяризації вітчизняної швейної промисловості пошити на "Володарці" для депутатів ВРУ "форму", щоб ходили в ній на сесії. За словами керівника швейної фабрики Леоніда Гавриша, костюмам цієї торгової марки надають перевагу керівники Вінниччини. "Можете оцінити крій, якість тканини. Вінниччани зі смаком - наші постійні клієнти, їм подобаються наші костюми", - відзначив Л. Гавриш.

На думку виробника, для розвитку вітчизняної легкої промисловості слід законодавчо обмежити ввіз на Україну неякісного імпорту. "Майже 80% складу такої продукції - це поліестр. Він шкідливий для здоров"я, а його носять діти, жінки. Не потрібно ввозити дешевий секанд-хенд, адже така конкуренція не на користь людей і вітчизняного виробника", - стверджує Л. Гавриш.

Довідка:

ВАТ «Володарка» виробляє понад 700 тисяч одиниць складних швейних виробів на рік. Чоловічі костюми, пальто, куртки, жіночі брюки та блейзери – асортимент виробів фабрики широкий, реалізується як на внутрішньому ринку, так і за кордоном: у Німеччині, Франції, Бельгії. На підприємстві працює понад півтори тисячі людей.



Переглядів: 4898
Поширень: 0