Цього року у школярів осінні канікули мали б тривати з 29 жовтня по 4 листопада. Та у зв\'язку з виборами Міносвіти надіслало листи начальникам обласних управлінь освіти і науки з рекомендацією перенести строки осінніх канікул у школах.

- Так, ми отримали відповідний лист, - говорить начальник Вінницького обласного управління освіти і науки Ігор Івасюк. - Він містить рекомендацію перенести канікули на період з 25 жовтня до 1 листопада. Ми плануємо у п\'ятницю провести нараду з керівниками районних управлінь і вирішити це питання. Ймовірно, до рекомендацій Міносвіти дослухаємося і канікули перенесемо. Це слушна пропозиція.

Рекомендації Міноствіти пов\'язані в першу чергу з тим, що значна частина виборчих дільниць розташована саме у школах. Та й у виборчих комісіях задіяні вчителі, завучі, директори. Тому значно простіше підготувати дільницю до виборів, коли у школі не буде дітей. Та й прийти дітям у школу після канікул краще не наступного дня після виборів, коли там ще допрацьовуватимуть виборчі комісії, а за кілька днів по тому.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня.



Переглядів: 5874
Поширень: 0