Причина криється у фінансовій кризі, адже навіть революційний Таїланд з перекритими міжнародними аеропортами та вигуками тамтешньої незадоволеної опозиції городян не налякав. У екзотичний Таїланд все одно їздили. І, як повідомили у туристичній агенції „Альпінтур”, навіть запитували, чи не стало літати туди дешевше – революція все ж таки.

— Здешевіти квитки у Таїланд не можуть, — пояснює директор турагенції Ірина Смирнова. – Адже річ не в революціях, а вартості перельоту. Таїланд розташований далеко, тому й квитки недешеві. Втім, є й така категорія, яка боїться зараз відправлятися в розбурхану політикою країну. Це, насамперед, жінки.

Тим не менш, в „Альпаінтурі”, розповідає директор, краще розкуповують тури на свята до Європі та в Карпати. Це — Австрія (її обирають VIP-персони) та Буковель. Менше поїде у Єгипет.

Ці слова підтверджують і в туристичній агенції „Віатур”. Кажуть, вінничани обирають для поїздок на свята близьке зарубіжжя – Польщу, Чехію, Словенію. Адже туди поїхати — коштує не дорожче, аніж відпочивати на Батьківщині.

Як зазначили в туристичній агенції „Укрвіза”, найдорожче в Україні зустрічати Новий рік у Ялті. Туди направляються міські VIP-и, аби зекономити у час фінансової кризи. Втім, Прикарпаття в Закарпаття – не менш популярний маршрут на будь-який гаманець. Адже там можна відпочити і дорожче, і дешевше – в залежності від можливостей клієнта. Як розповів директор агенції Євген Шевчук, зі світовою фінансовою кризою впав попит на поїздки.
— Відпочиватимуть на свята за кордоном ті вінничани, які проплатили свої поїздки ще в першому півріччі, — говорить Євген Анатолійович. – Зараз попит упав. Це навіть не новорічний бум, а повний бум-бум – нікому нічого не треба. Я, наприклад, зустрічатиму Новий рік вдома – не встиг заплатити.

У зв’язку з кризою на зменшення попиту жаліються і в турагенції „Сієста”. Але, кажуть, ситуація ближче до Нового року дещо поліпшилася. Можливо, вирішили витратити кошти на відпочинок, а не тримати у гаманці.
За словами Євгена Шевчука, зустрічати Новий рік в Єгипті — вдвічі дешевше, аніж у Криму. Попит був і на поїздки в Альпи – Німеччина, Італія, Швейцарія. Туди можна дістатися і власним автомобілем, туроператор лише допомагає бронювати готелі та відкривати візи. Такі тури дещо дешевші, саме тому на них попит зростає.

За інформацією всіх турагенцій, нові маршрути будуть, але не в шаленій кількості. Більшість з цих нових маршрутів — на вже давно відомі світові курорти. Просто з Вінниці туди ще не возили. Наприклад, Греція. Екзотику майже ніхто не запитує. Як і рік тому, цікавиться екстремальними турами не більш ніж 1% тих, хто звернувся до агенцій.
Відпочивати на Новий рік дорого. І це не приховують навіть за кордоном. На такі свята відпочинок коштує вдвічі дорожче, аніж зазвичай. На те вони й свята.

Ті городяни, які тільки збираються звертатися до агенцій, поки що можуть не хвилюватися – тури ще є, можливість зустріти Новий рік за кордоном не зникла. Серед пропозицій, зокрема, і гарячі тури в Єгипет. Отже, Новий рік під пальмами на березі Червоного моря таки комусь ще світить.


Переглядів: 3252
Поширень: 0