За його словами, основні види підготовчих робіт виконані. На даний час завершується заповнення систем теплопостачання теплоносієм, також закінчується підписання актів готовності по житловому фонду, закладам освіти, охорони здоров’я та культури. Окремі види робіт будуть продовжуватися й надалі, але це не вплине на сталий початок та проходження опалювального сезону.

Роман Аксельрод також повідомив, що затверджено програму щодо переведення закладів, які фінансуються з державного бюджету на альтернативні види палива, що дасть можливість зекономити понад 20 % коштів. Газові котельні ліквідовувати не планують, так як дана програма проводиться вперше і результати передбачити неможливо.

Незважаючи на те, що вінничани цього року є лідерами в державі з оплати за теплопостачання, але все ще існують проблемні питання щодо розрахунків за газ та отримання лімітів газу на новий опалювальний сезон, у зв’язку з погашенням боргів за минулі роки.

Найбільша заборгованість за енергоносії пов’язана з несплатою за комунальні послуги з боку населення. На засіданнях територіальної комісії з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу у Вінницькій області розглянуто документи і затверджено суму заборгованості в розмірі 299, 329 млн. грн., в тому числі на послуги теплопостачання – 180, 361 млн. грн., водопостачання та водовідведення - 118, 968 млн. грн.



Переглядів: 3230
Поширень: 0