Відповідно до нормативів, підставою для початку опалювального сезону є середньодобова температура повітря, яка тримається нижче позначки +8С упродовж трьох діб. Ще у вересні працівники теплопостачальних організацій спільно з житлово-експлуатаційними підприємствами міста завчасно перевірили стан тепломереж. З 25 вересня системи теплопостачання вже заповнені водою та готові до подачі тепла.

Наразі відбувається запуск усіх котелень, які протягом весняно-літнього періоду не надавали послуги з гарячого водопостачання, та встановлення гідравлічних режимів із збільшенням навантаження у котельнях, які забезпечували вінничан гарячою водою. На минулому тижні опалення увімкнули у пологових будинках і стаціонарних відділеннях лікувальних закладів та в усіх садочках міста. З сьогоднішнього дня тепло з’явиться і у вінницьких школах. За словами начальника міського департаменту освіти Володимира Буняка, підстав для того, щоб завчасно розпочати опалювальний сезон у загальноосвітніх навчальних закладах не було, адже температура у класних кімнатах трималася близько +20С.

Тим часом борги населення перед тепловиками залишаються великими і становлять понад 33 млн. грн. Борги за послуги теплопостачання закладів, що фінансуються з державного бюджету, складають 7,9 млн. грн., інших споживачів – 8 млн. грн.​


Переглядів: 4388
Поширень: 0