Нині вони вважаються справжньою гордістю нових власників.

Директор маріупольського зоопарку Савелій Вашура з вінницьким тигреням- З останніх придбань, які я вважаю гордістю свого зоопарку - уссурійські тигри Зевс і Гера. Вони прибули сюди з Вінниці, справжні кошенята: такі крихітні, нешкідливі, але вже проявляють характер!

Годуємо їх козячим молоком, даємо шматочки сирого м\'яса, - розповів директор маріупольського зоопарку Савелій Вашура.

Нагадаємо, що у серпні цього року тигренят віком п\'ять і шість тижнів продали у Маріуполь за 7 тис. доларів кожного.

Нині вони утримуються в маріупольському селищі Сартана, де з ініціативи приватного підприємця Савелія Вашури відкрився унікальний зоопарк з широкими тінистими алеями, водоспадом і фонтанами.

Помилуватися рідкісними тваринами сюди приїжджають жителі Донецька, Макіївки, Краматорська. А також маріупольські діти з обмеженими можливостями, з малозабезпечених сімей, ветерани. Для них власник комплексу влаштовує безкоштовні екскурсії та святкові обіди.

- У мене з дитинства була мрія - створити власний зоопарк, - говорить Савелій Вашура. - Щоб у ньому були не тільки наші, тутешні тварини, але й екзотика: верблюди, лами, леви... І ось вдалося її здійснити, багато в чому завдяки тому, що зайнявся підприємницькою діяльністю в сфері обслуговування - кафе та будівельний магазин. Адже утримувати зоопарк - справа витратна, великих доходів він не приносить. На придбання нових звірів і птахів, корм для них, обладнання кліток, вольєрів і благо-устрій найчастіше доводилося звертатися за допомогою в банк. Я до грошей ставлюся просто: сьогодні немає - завтра зароблю. Головне, щоб людям було де відпочити, погуляти...



Переглядів: 3120
Поширень: 0