У ніч з суботи на неділю, 21 жовтня, у місті Вінниця на номер “102” зателефонував невідомий із повідомленням про "закладення вибухівки". Правоохоронці одразу визначили звідки телефонував чоловік.

За інформацією СЗГ УМВС України у Вінницькій області, о 0 годин і 5 хвилин чоловік подзвонив у міліцію і сказав, що у приміщенні дискотеки кінотеатру "Мир" "закладено бомбу". Одразу на виклик виїхали вибухотехніки, кінологи, правоохоронці, “швидка” і МНС-никики. Із приміщення дискотеки і кінотеатру евакуювали близько 150 осіб. Після того, як приміщення і прилеглу територію ретельно обстежили і не знайшли вибухівки через дві години роботу нічних закладів відновили.

Щоб встановити з якого номеру телефонував невідомий чоловік у правоохоронців зайняло кілька секунд. Наразі його особа встановлюється.

А от за новим кримінальним кодексом за неправдиве повідомлення чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Адже за даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками».



Переглядів: 5554
Поширень: 0