Два автомобілі марки «Volkswagen» вилучили працівники міліції у посадовців одного сільгосппідприємств, розташованих в Вінницькій області. Зі слів чоловіків, які знаходились за кермом іномарок, дані автомобілі для забезпечення потреб підприємства їм надав його власник.

Під час перевірки працівниками міліції було з’ясовано, що машини потрапили на територію України незаконним шляхом – поза митним контролем. Державні номери, встановлені на вилучених машинах, належать іншим транспортним засобам.

За словами начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерія Пастуха, в ході перевірки було встановлено, що на підприємстві використовуються ще кілька автомобілів незаконно ввезених на територію України. Не сплативши митних платежів, посадові особи підприємства завдали значної шкоди інтересам держави. В їхніх діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 364 КК України «Зловживання владою або службовим становищем». За такий злочин передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Вилучені транспортні засоби поміщені на арештмайданчик.



Переглядів: 3117
Поширень: 0