Делегації із міст-побратимів приїжджають досить часто. Щороку під час святкування Дня міста та Дня Європи до Вінниці з’їжджаються гості з усіх «поріднених» з обласним центром міст, однак у святкові дні важко ознайомитись з організацією роботи міської ради. Тому в рамках обміну досвідом у вирішенні проблем, які стоять перед міською владою, між містами-побратимами відбувається обмін професійними делегаціями.

23 жовтня до Вінниці приїхала делегація з польського міста Кельце, з яким наше місто побраталося більш як півсторіччя тому. Делегація представників муніципалітету Кельце в рамках програми обміну досвідом роботи структурних підрозділів до нашого міста приїжджає вже вдруге. В той же час, до польського міста за останні два роки переймати досвід їздило п’ять вінницьких делегацій з різних департаментів та відділів, але склад їх був менший. Делеговані особи є представниками різних департаментів муніципалітету дружнього міста. Вони прибули із метою ознайомитися з організацією роботи різних департаментів (адміністративних послуг, соціального захисту населення та інших).

Порівнювати між організацією роботи у міських радах Вінниці та Кельце досить важко, адже законодавство країн різне, тому і підходи у роботі різні. Польські гості зазначили, що їх приємно здивувала злагоджена робота та взаємодія між департаментами Вінницької міської ради та комунальними службами міста. Також їх зацікавило використання у роботі нашої міської ради системи електронного документообігу на платформі DocsVision, оскільки в роботі мерії Кельце аналогів цієї системи немає. Разом з тим, згідно польського законодавства впровадити її досить важко, адже використання документів на паперових носіях у них є обов’язковим.

Гості відвідали «Прозорий офіс» та «Цілодобову варту», приміщення, у яких наразі триває реконструкція під Центри адміністративних та соціальних послуг, а сьогодні, в останній день свого візиту, матимуть можливість ознайомитись з визначними місцями Вінниці.​



Переглядів: 3228
Поширень: 0