Вінницька вежа

31 жовтня молодіжна організація «Лабораторія актуальної творчості» презентувала для вінничан мистецьку фотороботу, котра за допомогою панорамної фотографії фрагменту вулиці позаду вежі створює враження ніби вінницька вежа піднялась у повітря. Автором цікавого молодіжного арт-проекту «Ілюзія» є вінницький художник Єгор Лобузнов. Реалізовується він за сприяння відділу молоді та туризму Вінницької міської ради та технічного спонсора, яким виступила одна з рекламних компаній міста. Мета проекту направлена на розвиток творчих талантів молоді та привернення уваги потенційних туристів до Вінниці.

Відомий у світі ілюзіоніст Девід Коперфільд прославився демонструванням ілюзії зникнення архітектурних споруд та пам’ятників. За словами автора, проект «Ілюзія» є творчою присвятою фокуснику, але не є самим фокусом, та впроваджується як цікаве креативне поєднання атракціону та мистецької публічної інтерактивної акції. В паблік-арт-проекті засобом створення інтерактивної фотоінсталяції біля вежі виникає візуальна ситуація ілюзії зникнення нижньої частини споруди. Таке фото дивує городян креативним змістом та стає гарним тлом для фотографування.

«В мене багато цікавих ідей і я їх помаленьку реалізовую, – каже художник Єгор Лобузнов. – А за допомогою цього арт-проекту я хочу показати людям, що таке сучасне мистецтво та які різновиди його існують».

Скільки фотопанорама буде тішити вінничан та гостей міста поки невідомо, адже це, за словами автора проекту, буде залежати від погоди на найближчі дні. ​



Переглядів: 16659
Поширень: 0