— Оце днями довелося переробити вагон-ресторан на звичайний рейсовий, — каже головний інженер Михайло Луценко. — Попитом не користувався. За весь час було лише шість замовлень, хоч і давали рекламу.

У вагоні-ресторані на вікнах повісили червоні картаті штори. Демонтували половину сидінь. Решту розвернули одне навпроти одного й між ними поставили столики.

— Столиків було чотири. За кожним могли сидіти по чотири людини, — продовжує Луценко. — Спроектували все так, що за два дні трамвай можна переробити на звичайний.

Трамваєм дозволяли їздити по всьому місту. Їжу та напої люди приносили із собою. Усередині не було бару та кухні.

На ресторан переоснастили трамвай, який відпрацював 40 років. Його привезли зі швейцарського міста Цюріх. Торік обласний центр отримав від швейцарців 13 таких вагонів. До 2010-го має прийти ще 60. Нині в депо всього 59 трамваїв і 103 тролейбуси.


Переглядів: 2700
Поширень: 0