Кілька останніх років пам’ятка архітектури вкрита риштуваннями. Колись це була комунальна власність, керівники обласних служб пропонували там розмістити казначейство та кілька управлінь, але будівлю передали в оренду.

— Рішення комісії з комунальної власності таке – розірвати договір оренди і продати приміщення на конкурсній основі, — сказав депутат Володимир Скомаровський. – Я пропоную ці торги транслювати по обласному телебаченню в прямому ефірі. Якщо в орендаря немає грошей на ремонт будинку, то він так і буде стояти розваленим!

Голова фракції БЮТ Олександр Галаченко запропонував виключити це питання з порядку денного. Але Григорій Заболотний, голова обласної Ради, доповнив:
— Створіть ще одну комісію, куди введіть депутатів від усіх фракцій, і перевірте все ще раз. Адже щоб розірвати договір оренди через суд, потрібно близько двох років. Крім того, орендар зробив поліпшення будівлі, і тоді потрібно повернути йому вкладені кошти – а це десь 2,5 млн. грн. Так що нова комісія має винести на сесію два чи кілька варіантів дій, а сесія обере оптимальний.

Зрештою, депутати вирішили так і зробити – створити комісію. Орендар приміщення, генеральний директор ТОВ «Оспром» Олександр Семенков здаватися не збирається. Він розповів, що вклав у ремонт будівлі більше п’яти мільйонів гривень, нині триває ремонт всередині будинку, а нездоровий ажіотаж щодо розірвання договору оренди тільки затримує роботи.

— Зрозуміло, що хтось вже поклав око на це приміщення, — сказав він. – Я готовий довести ремонт і реставрацію до кінця, лише б не заважали.
Що ж, багаторічна епопея триває, а на розі Театральної стоїть багатоповерхова «проблема»…


Переглядів: 2964
Поширень: 0