Вінницький міський центр «Гармонія» вже декілька років вважається одним із найбільш ефективних центрів по соціально-психологічній реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями. В цьому закладі людям з обмеженими фізичними можливостями не лише безкоштовно надають послуги психолог, реабілітолог, масажист та соціальні педагоги. Тут молодь та діти з інвалідністю мають можливість розвивати свої таланти, здобувати навички у тому чи іншому ремеслі, цікаво та корисно проводити час.

Андрій займається на новому тренажері

Так, зокрема, у «Гармонії» для людей з функціональними обмеженнями проводяться заняття з гри на гітарі та клавішних інструментах, навчають грати у настільний теніс та у більярд тощо. Крім того, тут працюють майстерні з в’язання гачком, спицями, декупажу, бісероплетіння, виготовлення сувенірної продукції тощо. А задля того, аби розширити коло друзів, дізнатися ту чи іншу інформацію або просто навчитися користуватися комп’ютером, діє спеціальний клас. У центрі є можливість вивчати мову жестів та покращувати знання з англійської мови. Також у «Гармонії» є майстерня по ремонту інвалідних візків, де за короткий термін можна виконати ремонт деталей або ж візочків в цілому.

Михайло

Віднедавна у Вінницькому міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» відкрито тренажерну кімнату зі спеціалізованими тренажерами для пасивної та активної реабілітації рук та ніг. Також функціонує вертикалізатор для людей із порушенням опорно-рухового апарату, який придбано в рамках проекту «Розширення інформаційного простору та створення умов для соціалізації та реабілітації людей з інвалідністю».

Раїса Панасюк

За словами директора міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними можливостями «Гармонія» Раїси Панасюк, цей апарат дозволяє розробляти кінцівки та покращувати їх кровообіг. «Це дає можливість людям з проблемами хребта та опорно-рухового апарату, м’язової дистрофії та розсіяного склерозу отримати послуги активної та пасивної реабілітації, що підкріпить надію на відновлення функцій організму та покращення фізичного стану, а для дітей – це можливість підвестися на ноги», - розповідає Раїса Панасюк. А ще, для покращення фізичного стану, двічі на тиждень молодь із функціональними обмеженнями відвідує басейн. Водні процедури також допомагають розробляти різні частини тіла та пришвидшити процес реабілітації.

Для тих у кого є показання до вправ на подібних тренажерах (відмітку ставить у індивідуальній карті реабілітації МСЕК) «Гармонія» запрошує на тренування. Адреса центру: м. Вінниця, пр. Космонавтів, 48. Тел: (0432) 46-93-59, 46-04-96, (067) 790-53-03 (Раїса Панасюк).



Переглядів: 6667
Поширень: 0