ДАІ здає кров

Благородною акцією сьогодні запам’ятались співробітники ДАІ на Вінницькій обласній станції переливання крові. У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху особовий склад ДАІ здавав кров. Нагадаємо, що тижневик проводиться з 12 по 18 листопада у рамках Десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху у світі в період 2011-2020 років, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН.

Працівники ДАІ здають кров

Заступник начальника управління ДАІ УМВС України у Вінницькій області Петро Веретельник говорить, що співробітники ДАІ здають кров безкоштовно і за власним бажанням упродовж двох днів 15 і 16 листопада.

- Якщо є травмовані після ДТП, потреба у крові — одна із основних, - ділиться Петро Веретельник. - Це непередбачувана річ, коли людина потрапляє до лікарні і їй терміново потрібна кров. Тому ми вирішили такою акцією допомогти людям.

Валерій Котов, начальник ДАІ Тиврівського району і почесний донорРаніше у Вінницьку обласну станцію переливання крові 1-2 рази здавали кров 14 осіб з ДАІ УМВС України у Вінницькій області. Найчастіше - 42-річний Валерій Котов, начальник ДАІ Тиврівського району і почесний донор: він 48 раз відвідав станцію.

- Ще у армії почав здавати кров і відтоді це стало звичкою, - розповідає Валерій Котов. - Знаю, що навіть для організму оновлення крові корисне. Ніхто з рідних і близьких раніше переливання крові не потребував, до лікарні, слава Богу, не потрапляв.

Таку акцію Валерій Котов вважає благородною справою і каже, що у будь-якому випадку допомагати ближньому — задача ДАІ.

- Для організму добре — він оновлюється, - ділиться командир взводу супроводу ДАІ УМВС України у Вінницькій області Олег Коросько, який за життя 11 раз здав кров. - Моя кров може комусь знадобитись і я вважаю, що це правильно.

За останні 17 років, за словами завідувача відділу комплектації донорських кадрів Вінницької обласної станції переливання крові Сергія Придатченка, це перша така велика і масова здача крові співробітників ДАІ.

- Сподіваюсь, що цей прихід не буде єдиним, люди відчують відповідальність і почнуть здавати кров регулярно, - говорить Сергій Придатченко.

Лише 15 листопада 57 співробітників особового складу ДАІ здали близько 27 літрів крові.



Переглядів: 6945
Поширень: 0