20 листопада о 7:30 в оперативно-координаційний центр ТУ МНС у Вінницькій області надійшло повідомлення про пожежу в музично-драматичному театрі імені М.Садовського. Так розпочалися тактико-спеціальні навчання з особовим складом чергових караулів пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру. За задумом, пожежа виникла в сценічній частині театру через замкнення електромережі. Повідомлення про загорання до рятувальників надійшло від тамтешніх працівників через п’ять хвилин після початку події.

Навчання

За лічені хвилини на місце умовної пожежі з усіх куточків міста було направлено чергові караули з пожежно-рятувальних частин міста. Загалом у навчаннях взяли участь понад 60 чоловік особового складу, було задіяно 10 одиниць техніки. Як розповів старший помічник начальника чергової зміни оперативно координаційного центру Андрій Цебрик, це планові навчання. Підрозділи, що прибули на місце виклику, спрацювали на оцінку «добре».

Бійці служби «101» чітко провели бойове розгортання. Оскільки приміщення будівлі театру може вмістити в себе близько 750 глядачів, відпрацьовувалась також і евакуація людей з приміщень. Ланки газодимозахисної служби через центральний та аварійні виходи в спеціальному спорядженні потрапили в будівлю театру, провели розвідку на наявність людей у кімнатах, здійснили евакуацію та загасили умовну пожежу.

Навчання

Метою цих навчань була перевірка готовності оперативних служб МНС міста та персоналу подібних закладів до ліквідації надзвичайних ситуацій у будівлях із масовим перебуванням людей.



Переглядів: 4813
Поширень: 0