Канадські дослідники стверджують, що діти, які відвідували дитячий садок, схильні до повноти на п\'ятдесят відсотків більше у порівнянні зі своїми однолітками, які виховувалися дома батьками, пише Gazeta.ua

В рамках дослідження команда фахівців з Монреальського університету проаналізувала дані про 1649 сім\'ї з дітьми, які були народжені в 1997-1998-м роках у Квебеку. Всі діти були розділені на групи залежно від того, хто займався їх вихованням: батьки, інші члени сім\'ї, няня або вихователі дитячого саду. Протягом наступних шести років дослідники вимірювали дитячі вагу та ріст.

"Ми з\'ясували, що у дітей, які з півтора до чотирьох років відвідували дитячий садок, ризик розвитку ожиріння у віці до десяти років на п\'ятдесят відсотків вище в порівнянні з тими, хто виховувався своїми батьками вдому", - відзначає автор дослідження доктор Марі-Клод Жоффруа.

Причому вона акцентує увагу на тому, що подібна різниця не пояснюється найбільш імовірними факторами ризику, наприклад, соціально-економічним статусом батьків, грудним вигодовуванням, індексом маси тіла матері або її зайнятістю.



Переглядів: 2991
Поширень: 0