29.11.2012 о 1.30 годині ночі по вулиці Київська обласного центру екіпажем ДПС було надано вимогу про зупинку автомобілю «ВАЗ – 21063», який рухався у напрямку виїзду з міста. Водій малолітражки вимогу про зупинку проігнорував і, натомість, продовжив рух, намагаючись втекти від переслідування та створюючи небезпечні ситуації на дорозі. До переслідування зловмисника приєдналося ще два службові автомобілі ДПС. Неодноразові вимоги про зупинку втікач ігнорував, додаючи швидкості.

Під час перекриття подальшого руху автомобіля «ВАЗ-21063» неподалік АЗС, що біля смт. Стрижавка, останній скоїв дотичне зіткнення зі службовим автомобілем «ВАЗ-210994», в результаті чого його відкинуло на електроопору зовнішнього освітлення.

Внаслідок ДТП, зловмисник отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до МКЛ №2 м. Вінниці. Ним виявився 19-річний житель міста Бар.

Під час перевірки встановлено, що автомобіль «ВАЗ-21063» був щойно викрадений. Власник Жигулів, не підозрюючи про скоєне, дізнався про угон його автомобіля від інспекторів ДАІ. Йому також повідомили, що легковик відновленню не підлягає.

За фактом відкрите кримінальне впровадження за ст. 286 «Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом» і ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортного засобу», якими передбачена відповідальність у вигляді обмеження волі до 3-х та 5-ти років відповідно.



Переглядів: 5608
Поширень: 0