Беркутівці, які щодня ризикуючи власним життям, забезпечують правопорядок і законність, захищають права та інтереси громадян, а також затримують озброєних злочинців, завітали до школярів, щоб познайомити їх зі своєю нелегкою та ризикованою професією.

Старшокласникам випала унікальна нагода поспілкуватися зі справжніми професіоналами своєї справи, повчитися прийомам рукопашного бою, познайомитися з засобами індивідуального захисту бійців та потримати у руках справжню стрілецьку та вогнепальну зброю. Міліціонери переконали підлітків наскільки є важливою для кожної людини фізична підготовка, щоб вміти захистити себе та своїх близьких. Школярів вразила сила, мужність та сміливість правоохоронців. Після побаченого дехто з учнів зізнався, що також мріє стати міліціонером. У дітей було чимало питань, на які дорослі охоче відповідали.

- Мені дуже сподобався захід. Від нього в мене залишилися незабутні враження. Зброя – це моє захоплення, і сьогодні я вперше в житті тримав у руках справжній автомат. Мрію бути правоохоронцем. Вважаю, що кожний хлопець має відслужити в армії, понюхати пороху, щоб стати справжнім чоловіком, - каже одинадцятикласник Андрій Маняк.

Особливих оплесків від присутніх отримала німецька вівчарка Рута. Вона допомагає міліціонерам розкривати злочини та бере участь у спецопераціях по затриманню злочинців. Діти з захопленням дивились на вміння Рути виконувати різні команди, а потім дивились як вона затримує умовних злочинців.

- Головною метою такого заходу є популяризація професії працівника міліції. Своїм виступом ми намагалися довести, що в міліції працюють справжні чоловіки, робота яких не тільки не легка, але й небезпечна, - каже командира роти спецпризначення «Беркут» Анатолій Стаховський.

Подібні зустрічі зі старшокласниками заплановані в усіх школах міста. Вони сприятимуть вихованню у підростаючого покоління прагнення стати гідними громадянами нашої держави, допоможуть школярам визначитися з вибором професії.



Переглядів: 11280
Поширень: 0