Останнім часом зростає попит школярів та їх батьків на додаткові освітні послуги. У місті функціонують три комунальні позашкільні навчальні заклади: Вінницький міський палац дітей та юнацтва, Вінницький міський Центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» та Центр позашкільної освіти «Школа успіху», який було створено 1 вересня 2012 року.

Станом на 1 жовтня поточного року в гуртках позашкільних навчальних закладів міста комунальної власності навчається 4802 дитини. Протягом останніх чотирьох років у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва значно збільшена мережа дитячих об’єднань. Кількість гуртків зросла на 34 і загалом у цьому навчальному році їх налічується вже 170, у яких задіяно 3450 школярів. «Щороку зростає і фахова майстерність дітей, про що свідчать перемоги у різних видах змагань», - каже начальник міського департаменту освіти Володимир Буняк. Для забезпечення рівних можливостей дітей та молоді, які проживають у віддалених мікрорайонах, у здобутті якісної позашкільної освіти, створено 8 філій гуртків Вінницького міського Палацу дітей та юнацтва.

Окрім того, у обласному центрі працюють два приватні заклади: громадська організація «Центр розвитку дітей та юнацтва «ДивоСвіт» та ТОВ «ЛОГОС-ЦРО», які надають освітні послуги за рівнем позашкільної освіти. У приватних закладах навчається 526 дітей. ​



Переглядів: 3612
Поширень: 0