На сьогоднішній день мережа дошкільних навчальних закладів міста складається із 49 садків. У поточному році дошкільною освітою охоплено 14,5 тисяч маленьких вінничан.

Щоб задовольнити потребу в отриманні дошкільної освіти протягом чотирьох останніх років у діючих дошкільних навчальних закладах міста додатково відкрито 34 групи. Кількість дошкільних навчальних закладів міста збільшено за рахунок відкриття у вересні 2011 року ДНЗ № 6 на 8 груп по вул. Іванова, у вересні поточного року після проведеної реконструкції – ДНЗ №5 (вул. Червоноармійська, 85 А) на 6 груп та введення в експлуатацію новозбудованого дошкільного навчального закладу на 280 місць у мікрорайоні «Поділля». Окрім того, у січня 2010 році від ТОВ «Вінницький агрегатний завод» прийнято до комунальної власності територіальної громади міста ДНЗ №50 на 6 груп.

За даними міського департаменту освіти, різними формами дошкільної освіти охоплено 92% маленьких вінничан віком від 3 до 6 років та 100% дітей п’ятирічного віку (по Україні – 93,5 %).

«Через звернення вінничан щодо тривалості перебування дітей в дошкільних закладах, протягом чотирьох років на 12-годинний режим переведено 23 дошкільні навчальні заклади міста, у 14 садочках створено чергові вечірні групи, у 8 – функціонують групи цілодобового перебування дітей», - розповідає начальник департаменту освіти Володимир Буняк.

Для батьків, які хочуть завчасно попіклуватись про місце у дитячому садку, з 1 грудня працює електронна черга. Реєстрація до дитячого садочка здійснюється на сайті міської ради. «Приємно, що нововведення позитивно сприймається як батьками, так і керівництвом дошкільних закладів, - каже перший заступник міського голови Володимир Кістіон. – Електронна черга дасть можливість прозоро, відкрито і доступно влаштувати дитину у садок». ​

 



Переглядів: 18431
Поширень: 0