Про це газеті "Місто" повідомили у прес-службі Територіального управління МНС у Вінницької області.

Загалом в області встановлено 200 наметів, де під час морозів можна погрітись біля пічки-буржуйки і випити гарячого чаю. Пунти обігріву є у райцентрах, деяких селах і у самій Вінниці.

- Наметом може користуватись будь-хто, хоча надовго тут зупиняються частіше безхатченки і малозабезпечені вінничани, - розповіли у прес-службі управління МНС у Вінницької області. - Кожен намет розрахований на 50 осіб, але, як показує практика, під час сильних морозів у наметі можуть грітись до 70 чоловік. У наметі єдине обмеження - не можна вживати спиртні напої.

"Відвідувачі" пунктів обігріву вдячні за можливість погрітись, хоча і скаржаться, що цьогорічне меню стало біднішим.

- Минулого року давали кашу кілька разів на день, а цього року - тільки хліб і чай, - розповів 29-річний Сергій, відвідувач намету. - Та й ліжок ніяких не поставили. Але все одно добре, що є такі пункти, бо позамерзали б на вулиці. Приємно, що до пунктів приходить "Червоний хрест" і інші благодійники і приносять їжу і одяг. Ще помітив, що контроль за нами посилився - міліція майже кожен час заходить і робить перепис відвідувачів.

Щодо "меню", то рятувальники пояснили, що безкоштовною кашею у наметах вже забезпечують, а от ліжок поки що не передбачено.

- Пункти обігріву - не є готелями чи житловими комплексами, - пояснили у прес-службі ТУ МНС у Вінницькій області. - У спеціальний намет можна прийти, щоб зігрітись, випити чаю, проте він не передбачений для того, щоб жити у ньому всю зиму. Діятимуть пункти обігріву доки триватимуть холоди. Швидше за все - усю зиму.



Переглядів: 2545
Поширень: 0