Гімалайське подружжя Ласунка та Малюк бавиться, снідає фруктами та збиває бурульки з клітки. Попри глибоку зиму, пара навіть не думає засинати. Безсоння в них через погодні умови.

Надія Сук, директор Подільського зоопарку:

- В нас певно такі кліматичні умови для них. А їм треба, щоб був мінус великий і вони там залягають і такі сніга. А в нас цього року счітайте снігу повно, а так же ж їх і немає морозів таких великих. Ну хай 20 і потолок. Це ж невеликі морози.

Раптове безсоння клишоногих занепокоїло ветеринарів. Пояснюють: сон для ведмедя - це здоров\'я. Аби підтримати імунітет тварин, склали зимове меню.

Євген Ткачик, ветеринар:

- Надзвичайно змінюється. Ми добавляємо більше вітамінізовані корма для тих тварин, які мають заснути взимку, але не сплять. Для їхнього більш фізіологічного стану.

Компанію ведмедям склав і сірий лебідь. Про нього забула зграя, проте згадали люди. Тепер зігріватиметься серед зубрів, ослів та лам.

Володимир Іванов, мешканець Вінниці:

- Він від їжі відмовився. Ми боялись, щоб він не загинув. А він буде тут в компанії та й виживе.

Заманити ведмедів у барліг зможуть тільки люті морози, констатують вінницькі зоотехніки. А їх, власне, очікують лише наприкінці зими. Подробиці у відеосюжеті.

Раніше ми повідомляли про життя вінницького зоопарку взимку



Переглядів: 3072
Поширень: 0