З початку року у Вінницькій дитячій художній школі та дитячій музичній школі №1 функціонує «Мистецька школа для дорослих». Тричі на тиждень вінничани займаються на курсах образотворчого мистецтва, комп’ютерного дизайну, хореографії, гри на музичних інструментах, співам та вокалу. А з нового навчального року в дитячій школі мистецтв «Вишенька», окрім звичайних занять хореографією, планується розробити курс «оздоровчої хореографії», відтак дорослі учні зможуть вчитися танцям із користю для свого організму. Такі групові заняття відбуваються у час, зручний для них.

«Навчання у «Мистецькій школі для дорослих» - це можливість для дорослих, які не мали такої можливості у дитинстві, реалізувати свою мрію, розширювати світогляд, - розповідає директор департаменту культури Вінницької міської ради Ірина Френкель. Ідея створення такої школи виникла в зв’язку із тим, що досить багато вінничан хотіли б навчатися, наприклад, гри на фортепіано, або ж вдосконалювати свої мистецькі здібності в художньому напрямку. В даному випадку можна вибрати курс по тривалості від півроку до п’яти років. Це залежить від вашого бажання».

За інформацією міського департаменту культури, з вересня такі школи функціонуватимуть у різних мікрорайонах міста в кожному закладі естетичного виховання. Наразі вивчається попит з боку потенційних учнів, почали працювати пілотні проекти.



Переглядів: 3202
Поширень: 0