Спеціалісти BAS продемонстрували, як за допомогою участі у Програмі приватні підприємці малого і середнього бізнесу Вінниччини можуть одержати фінансову допомогу ЄБРР та, користуючись послугами кваліфікованих галузевих консультантів, отримати допомогу експертів у розвитку власної справи.

Презентуючи можливості Програми, менеджер BAS в Україні Наталія Бандера підкреслила, що Вінниччина – це дуже перспективний регіон, адже близько 60% населення працюють в малому та середньому бізнесі. Ці підприємства виробляють приблизно 60% продукції, що реалізується в області. Програма ділових консультаційних послуг (BAS) готова надати всебічну підтримку підприємцям регіону у розвитку їхнього бізнесу, – зазначила Наталія Бандера. Вона також повідомила, що наразі у Вінницькій області успішно реалізуються чотири проекти і висловила сподівання, що проведена зустріч сприятиме подальшій плідній співпраці з підприємцями.

Захід відбувся за сприяння Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької ТПП. Учасники заходу мали змогу отримати вичерпні відповіді на запитання щодо Програми, а підприємці – індивідуально проконсультуватись із фахівцями щодо розвитку власної справи.

Для довідки:

BAS – Програма Європейського Банку Реконструкції та Розвитку, що фінансується Європейським Союзом. Також уряд Норвегії виділив кошти Програмі BAS для підтримки жіночого підприємництва в Україні.

Програма сприяє підвищеннню конкурентоздатності малого та середнього бізнесу і виступає гарантом професійного консалтингу в країнах дії ЄБРР. Участь в Програмі BAS дає можливість компаніям визначити потреби в розвитку їх бізнесу та отримати фінансову допомогу для реалізації консалтингових проектів у наступних сферах: дослідження ринків, розробка стратегій та бізнес-планів; автоматизація бухобліку, управлінського обліку; впровадження систем CRM; автоматизація виробництва; впровадження ISO; консультації у галузі енергоефективності; техніко-економічне обгрунтування; реорганізація/реструктуризація, налагодження дистрибуції/логістики та ін. BAS допомагає малим та середнім підприємтсвам залучати косультантів для вирішення поточних та довгострокових завдань, надаючи гранти на консалтингові послуги.

В Україні Програма BAS діє з 2010 року. Станом на серпень 2012 року, BAS-Україна підтримала 145 підприємств малого та середнього бізнесу за участі 76 консультантів.



Переглядів: 4705
Поширень: 0