- У моєму житті було дуже багато ситуацій, які доводять, що випадковості - не випадкові, - розповідає Ліда. - Коли мені було 6 років, мамині друзі віддали нам квитки на концерт народного ансамблю танцю "Барвінок". Самі вони піти на нього за певних обставин не змогли. Ось на цьому концерті я і вирішила, що стану танцівницею. У тому ж році вступила у цей ансамбль. З тих пір із танцем не розлучаюся.

Після закінчення школи Ліда вступила до Вінницького педагогічного університету на факультет психології. Саме тоді думала про те, що з хореографією пора розлучитися. Адже усі вважали, що танці - це захоплення, а не професія. Але, як кажуть, найголовніше у житті - не помилитися у виборі долі, вчасно прислухатися до себе. Так зробила і вінничанка Ліда Соклакова. Вже через рік вона зрозуміла, що без танцю її життя стало абсолютно не цікавим.

- Тоді я сказала батькам, що кидаю університет, поступаю в КНУКіМ на заочне і починаю викладати хореографію, - розповідає дівчина. - Звичайно, ніякого захвату моя заява тоді не викликала, але і заважати батьки не стали. За що я їм дуже вдячна.

Лише після того, як Ліда потрапила на танцювальне шоу «Танцюють всі», її рідні та близькі у повній мірі усвідомили, наскільки правильним був тоді її вибір .

Кажуть, від долі не втечеш. Так сталося і у вінницької танцівниці. Ліда прийшла на кастинг третього сезону «Танцюють всі», але не отримала омріяний квиток до Ялти. Після чого було складно прийти в себе. Вирішила, що на проект більше не піде. Але…

- У день кастингу вже 4-го сезону якраз проводила заняття у «Зорі», де і проходив попередній відбір учасників на телекастинг, - говорить Ліда Соклакова. - Тоді у мене, на секунду, з\'явилося бажання спробувати ще раз, але, згадавши провал у попередньому сезоні, швидко себе зупинила. Мої сумніви помітила журналістка телеканалу СТБ і попросила взяти участь хоча б для кількості, тому що танцюристів від Вінниці було небагато.

Ось так і розпочалася нова сторінка танцювальної кар’єри вінничанки Лідії Соклакової.

Після предкастингу її запросили на ТВкастинг, потім вручили квиток до Ялти, а в Ялті,через 5 днів жорстокого відбору оголосили, що вона у 20-ці.

- Найцікавіше, що я перед кожним етапом сумнівалася у своїх можливостях і хотіла відмовитися, але мене відмовляли журналісти, мама, друзі ... Вони вірили у мене більше, ніж я сама, і мали рацію.

За словами дівчини, робота на проекті була складною як фізично, так і морально. Але все було того варте. Від проекту телеканалу «СТБ» «Танцюють всі» дівчина отримала танцювальний досвід, відкрила для себе нові можливості. І, звичайно ж, здійснила одну із свої заповітних мрій - виступила на головній танцювальній сцені країни. Але найголовніше, як повідомила Ліда, проект дав їй не кар\'єрний ріст, а зустріч із коханою людиною.

Лідія

- Коли шоу закінчилося, я почала перечитувати повідомлення у соцмережі від людей, які за мене вболівали, - говорить Ліда. Серед них були дуже гарні слова підтримки від молодої людини, на які я звернула особливу увагу. Цей «незнайомець» запропонував мені взяти участь у зйомці короткометражного фільму. Я погодилася. Приїхала до Києва на зустріч із ним, щоб обговорити робочі моменти. Але ділова зустріч виявилася побаченням, і ми вже більше, ніж півроку, як разом.

За словами Ліди, той фільми так і не зняли, але у них вийшов чудовий творчий союз для створення танцювальних короткометражок.

Зараз Ліда живе у Києві. Влаштувалася хореографом в одну з кращих танцювальних студій столиці «НЕБО» .

Нещодавно у соцмережі з’явилося перше короткометражне відео "Ніктофобія", яке відзняв її коханий, а постановку танцю зробила Ліда. Готується наступний, більш масштабний проект: зовсім скоро у мережі з’явиться новий танцювальний ролик під назвою "Бродвейський джаз", відзнятий у кафе

До рідного міста Вінниці дівчина приїжджає рідко - до рідних на свята, або ж у справах. Та вона не залишається байдужою до того, що у ньому відбувається. Так, нагадаймо, сьогодні, 5 лютого , з 09:00 до 19:00 по вул. Червоноармійська, 44 у Палаці мистецтв МПМ «Зоря» проходить  кастинг «Танцюють всі!-6».

- Мені уже телефонували багато знайомих з приводу кастингу. Вони дуже хвилюються, багато хто вважає, що він є також вирішальним у їх житті, - каже дівчина. - Але найголовніші мої поради усім, хто хоче спробувати свої сили, це бути чесними, не хвилюватися та залишатися самими собою. Адже глядач бачить усе. Усе у ваших руках...



Переглядів: 9429
Поширень: 0