Працівники приватної фірми перекладають бруківку навпроти міськвиконкому у Вінниці

Майстри перекладають бруківку. Її поклали влітку минулого року. За вісім місяців бруківка почала просідати, каміння вилітало під часу руху транспорту.

— Псується дорога почала через мороз і підвищену вологу, — каже начальник відділу по благоустрою міськради Ігор Корольчук, 39 років. — У нас із підрядною організацією, що укладала дорогу, підписана гарантія на п’ять років. Реконструкцію вони почали б і раніше, та не дозволяла погода. Чекали, поки стане тепліше, не буде падати сніг. Найближчим часом роботи припиняться. Кажуть, знову має бути мороз.

Лагодять дорогу безкоштовно. Бригади працюють вручну по окремих ділянках.

— Бруківку укладали не зовсім щільно. Погано закріпили основу, — зазначає майстер приватної фірми з ремонту доріг Віктор Миколаївський, 34 роки. — Під вулицею є підземелля і старовинні ходи, що ведуть до острову Кемпа. Та й рух на Соборній підвищений, хоча вже багато років дозволяють їздити лише громадському транспорту, таксі та жителям вулиці Соборної. Найкраще бруківка була викладена 1946 року. Вона була гранітна. Тоді її клали полонені німецькі солдати.

У листопаді минулого року начальник обласного управління транспорту Борис Рибак говорив про ймовірність платного проїзду приватних автомобілів через вулицю Соборну. У місті водії почали говорити, що так хочуть зібрати гроші на ремонт бруківки.

За квадратний метр бруківки на Соборній із міського бюджету торік платили по 178 грн.


Переглядів: 4213
Поширень: 0