навчання пожежників

У рамках профілактичної роботи щодо попередження трагедій, пов’язаних із відпочинком громадян й були проведені навчання з ліквідації умовної пожежі на об’єкті з масовим перебуванням людей. Саме таким є «Курсаль», адже у ньому може одночасно знаходитися понад 300 людей. Пожежно-рятувальні підрозділи відпрацювали взаємодію з іншими службами, а також провели навчання персоналу розважального закладу діям на випадок виникнення пожежі.

Зазвичай у подібних спорудах шляхами розповсюдження вогню є легкозаймисті матеріали, меблі, обладнання та декорації. Через високотемпературні конвективні потоки та систему вентиляції полум’я за лічені хвилини може охопити усе приміщення. В умовах швидкого розповсюдження диму по коридорах та сходових клітинах першочерговим завданням і рятувальників, і працівників закладу є правильна організація евакуації та порятунку людей. Це і лягло в основу тренувань.

навчання пожежників

За тактичним задумом, внаслідок необережного поводження з вогнем пожежа виникла на барній стійці. Площа умовної пожежі на момент прибуття рятувальних підрозділів склала 30 квадратних метрів. Працівники служби «101» у складі створених ланок газодимозахисної служби оперативно й злагоджено здійснили порятунок шести працівників закладу, провели евакуацію усіх відвідувачів, локалізували, а згодом і остаточно ліквідували пожежу.

Всього у навчанні взяло участь 55 рятувальників, було залучено 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки, а також карета швидкої медичної допомоги.

навчання пожежників

За словами керівника навчань підполковника служби цивільного захисту Юрія Терентьєва, всі служби виконали поставлені завдання на оцінку «добре», а подібна профілактична робота в нічних розважальних закладах буде проводитися і у подальшому.



Переглядів: 7435
Поширень: 0