Вже сьомий рік поспіль у дворах вінницьких висоток встановлюються дитячі майданчики, а починаючи з 2011-го, - в різних частинах міста облаштовують великі дитячо-спортивні мультикомплекси. Це дає змогу не тільки маленьким вінничанам, а й їх батькам, проводити з користю для здоров’я власне дозвілля.

В цьому році заплановано встановити ще три багатофункціональні дитячі та спортивні майданчики. Їх розпочнуть монтувати залежно від фінансування з настанням тепла. На даний час на замовлення департаменту міського господарства проектною організацією ТОВ «Водпроект» вже розпочато виконання проектних робіт на будівництво багатофункціональних комплексів. Території, де вони з’являться, вже визначені. Кожний спортивно-ігровий комплекс матиме власне «обличчя», та буде складатись з різних функціональних та ігрових елементів. Перший такий майданчик з’явиться біля Палацу дітей та юнацтва. Окрім того, цьогоріч чотирма тренажерами буде дообладнано осередок здорового дозвілля по вул. Келецькій, який був відкритий восени минулого року.

Продовжиться і встановлення дитячих майданчиків у дворах багатоповерхівок. В цьому році їх кількість у місті вже сягне за дві сотні. Однак заявок від вінничан щодо встановлення біля висотних будинків дитячих майданчиків не меншає, хоча на багатьох прибудинкових територіях немає технічної можливості їх встановити. Тому працівники департаменту міського господарства попередньо обстежують території та проводять опитування мешканців прилеглих будинків, щодо необхідності монтажу дитячого майданчика. Утім, першочергово ігрові майданчики будуються біля багатоповерхівок, мешканці яких готові взяти участь у співфінансуванні. Це дозволяє не тільки встановити більше дворових ігрових майданчиків, а й підвищити відповідальність самих мешканців за їх збереження.

Для інформації:

Програма по встановленню дворових ігрових майданчиків розпочалась у Вінниці в 2006 році. За шість років за кошти міського бюджету на території міста було встановлено 197 дитячих майданчиків та 12 великих спортивно-тренажерних та дитячих мультикомплексів, обладнано 3 футбольних поля та 1 поле для гри в міні-футбол зі штучним покриттям.



Переглядів: 4393
Поширень: 0