Впродовж року з цього питання державними інспекторами праці було складено та передано до суду 124 протоколи про адміністративне правопорушення, за розглядом яких накладено 46,4 тис. гривень штрафу на порушників закону. Відносно 41 працедавця інспекцією з питань праці було застосовано штрафних санкцій на 37,87 тис. гривень за невиконання вимог внесених приписів про усунення порушення законодавства з оплати праці, 34 матеріали перевірок передано до правоохоронних органів для розгляду питання про порушення кримінальних справ, з яких по 9-ти, за наявною офіційною інформацією, вже порушені відповідні кримінальні провадження.

У результаті вжитих заходів державними інспекторами праці, працедавцями було виплачено заборгованої заробітної плати на суму 9,9 млн. гривень 5314 працівникам.

На переконання С. Оборончука, завдяки підписаній 21 січня 2013 року Угоді про співпрацю з Федерацією профспілок області «державний нагляд та громадський контроль за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав працівників стане ще більш ефективнішим».

З метою оперативного реагування на повідомлення громадян щодо вирішення питань заборгованості із заробітної плати, надання консультацій з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та загальнообов’язкове державне соціальне страхування, інспекцією праці відкрито «телефони оперативного реагування»: 66-05-88 та 66-15-63, які працюватимуть щоденно (крім вихідних та святкових) з 9.00 до 13.00 години.



Переглядів: 3202
Поширень: 0