На сьогодні стан безпеки пасажирських перевезень потребує додаткової уваги. На території держави у минулому році в ДТП за участю автобусів сталося більш ніж 1,6 тисячі автопригод, в яких 317 людей загинули та 2824 отримали тілесні ушкодження. Тільки у січні цього року в дорожньо-транспортних пригодах за участю цією категорії транспорту загинуло 27 людей, ще 260 отримали травми.

Варто зазначити, що з початку цього року на Вінниччині сталося 11 дорожньо-транспортних пригод за участі перевізників, при цьому жодна людина не постраждала. Кожна друга ДТП сталась з їхньої вини. У порівнянні з минулим роком кількість ДТП зменшилась удвічі.

Працівники ДАІ проводят рейд

Напрямок на зменшення аварій за участі пасажирського транспорту вінницькі співробітники ДАІ підтримуватимуть і надалі. Тому, у період проведення відпрацювання будуть проходити перевірки підприємств і суб\'єктів господарювання, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

Також, здійснюватиметься посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, в першу чергу за дотриманням швидкісного режиму, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки тощо.



Переглядів: 3303
Поширень: 0