Працівники карного розшуку поставили крапку в діяльності організованої злочинної групи у складі трьох чоловік – 29-річний Олег, 22-річний Олександр та його одноліток Сергій, ніде не працювали. Кримінальних заробітків вистачало на безбідне життя.

Злочинці мали чіткий розподіл ролей, використовуючи автотранспорт, конспірацію, детально інструктували кожного про його дії під час нападу. Жертв вишукували у розважальних закладах Вінниці. Зазвичай, це були дорогі нічні клуби та ресторани, де безпомилково визначали потенційних заможних клієнтів. В подальшому за ними стежили та супроводжували до будинків. Нападали в більшості випадків або біля під’їздів або посеред вулиці, нещадно били та грабували. З жертв знімали все, що мало цінність – в першу чергу, золоті вироби.

Так, 4 грудня 2008 р. близько 1 год. по вул. Келецькій молодики підстерегли вінничанина біля будинку, збили з ніг та зняли золотий браслетом вагою 55 гр., ланцюжок 35 гр., хрестиком – 18 гр. та мобільний телефон «Nokia».

В кінці січня біля 3-ї години ночі по вулиці Свердлова їх жертвою став киянин, який проводив додому свою дівчину. Кавалера нещадно побили та відібрали золотий браслетом вагою 56 гр., ланцюжок вагою 44 гр., хрестик – 6 гр. та перстень 3,5 гр. Не пожаліли і дівчини, знявши ланцюжок та сережки.

Через декілька днів у цей же час по вулиці Литвиненка нічні розбійники відібрали у вінничанина дорогий мобільним телефоном а з його подруги зняли золоті вироби - на дівчині був браслет та вісім ! обручок.

Злочинцям щастило на цій вулиці, тож часто напади здійснювали саме там. Остання їх вилазка закінчилася плачевно. В ніч на 1 лютого вони напали на двох 16-річних хлопців, зняли з одного з них куртку та відібрали три мобільних телефони. Але невдовзі усі три кривдника опинилися в металевих браслетах. Одного із злочинців затримали на вулиці, двох інших – в нічному клубі. Зухвалих розбійників брали розшуковці та бійці спецпідрозділу «Беркут». Цьому передувала чимала оперативна робота вінницьких правоохоронців. Аби вийти на грабіжників працівники карного розшуку не одну ніч провели у засідках, опитували потерпілих, по складених за їх описами фотороботах намагалися вийти на потенційних злочинців.

За словами начальника УМВС України у Вінницькій області генерал-майора міліції Василя Поліщука, зазначена злочинна група підозрюється у скоєнні 22 пограбувань та розбійних нападів та території м. Вінниці, до 9-ти з яких вже доведена їх причетність.

У грабіжників вилучено автомобіль «Шевроле Епіка», який використовувався під час скоєння злочинів, три мобільних телефони та частину золотих виробів, якими вони заволоділи у громадян.

На даний час підозрювані затримані в ізоляторі тимчасового тримання.

Проводяться подальші оперативно-розшукові заходи по встановленню причетності злочинної групи до інших нерозкритих злочинів на території області, а також виявлення каналів та місць збуту краденого.

Міліція звертається до усіх громадян, які потерпілі від грабіжників, повідомити про такі факти у найближчий відділок міліцію.


Переглядів: 3151
Поширень: 0