Раптом двері одного з балконів відкрив старенький дідусь, постояв хвилинку, вдихаючи свіже повітря, та не зачинивши балкон, пішов: вирішив на ніч провітрити помешкання.

Молодий чоловік на вулиці не вагався – вже за мить він тихенько дістався балкону і почав перелазити всередину.

За його старанними спробами залишитись непомітним, спостерігала лише одна людина – сусід дідуся, який в цей час вийшов на власний балкон покликати свого кота.

Підозрюючи недобре, чоловік не розгубився і миттю викликав міліцію.

Вже за 5 хвилин на виклик прибули 4 співробітника батальйону патрульно-постової служби. Оцінив ситуацію, вирішили розділитися: двоє лишились спостерігати за балконом, двоє – постукали у двері пенсіонера…

Яке ж було здивування дідуся, коли на порозі власної домівки він побачив людей у формі – але ж він нікого не викликав. Міліціонери представилися та запитали, чи все гаразд – розгублений пенсіонер кивнув головою. Але коли у власника спитали дозвіл оглянути приміщення – бідолаха взагалі перестав щось розуміти. Та все тільки починалося…

Молодик, який весь цей час ховався на балконі, почув розмову і зробив невдалу спробу втекти тим же шляхом, яким і потрапив в чужу домівку, але був затриманий міліціонерами. Вони ж і побачили, що на балконі невідомий намагався щось приховати за килим , з під якого правоохоронці вилучили… кухонний ніж. Виявляється, що у «гості» злодій йшов не з порожніми руками. При цьому, намагався переконати міліціонерів, що він мешкає у цій квартирі, хоча і не зміг назвати адресу.

Ось так і врятував сусідський кіт, який не повернувся своєчасно з прогулянки до господаря, здоров»я, а може і життя пенсіонеру.

Але дідусь цих подробиць не знав, тому не переставав дякувати правоохоронцям. А вони просто виконували свою повсякденну роботу і теж були вдячні… небайдужим громадянам.


Переглядів: 2667
Поширень: 0