Трагедія сталась у грудні 2011 року. «Дев’ятка», виїжджаючи на швидкості з двору на головну вулицю, вискочила прямо на водія мопеда. Від отриманих травм водій мопеда помер у лікарні. Через рік суд оголосив вирок винуватцю ДТП: два роки умовно та часткове відшкодування моральних і матеріальних збитків. Що цікаво, водія, який збив насмерть людину, навіть на складання іспитів зі знання ПДР не направили. Потерпілі оскаржили вирок суду, але затримались із термінами подачі документів. За це «вчепилась» друга сторона. І, незважаючи на підтримку аргументів потерпілих прокуратурою, Апеляційний суд Вінницької області відмовив їм в оскарженні матеріальних збитків.

Микола Болтак, представник інтересів потерпілих:

-Прокурор, який представляв інтереси держави, висловився в підтримку. Але суд сьогодні не послухав ні прокурора, ні мене. А обставини справи були чітко доведені в судовому засіданні і в нашій апеляції. Доведені не просто словами, а доведені письмовими доказами.

Обвинувачуваний, який до цього працював водієм, і надалі продовжує їздити вулицями міста. Щоправда, вже не офіційно, адже постійного місця роботи не має. Відтак, відшкодування обіцяє сплачувати частками – як заробить. Коментар водій давав без адвоката, бо той вирішив, що краще залишити свого клієнта із журналістами самого.

Володимир Павлюченко, водій, який скоїв трагічне ДТП:

-Коли є робота - тоді працюю, тобто неофіційно, і не завжди є робота… У мене друг, в нього «Бусік», от ми й перевозимо, перевозками займаємось… Буду щомісячно, скільки зможу відкладати, в мене є номер рахунку дружини загиблого…

Судовий розгляд у справі не завершено. Прокуратура оскаржує вирок суду першої інстанції, який вважає «м’яким». Чи «подарує» колегія у складі трьох суддів права водія людині, яка скоїла важкий злочин, побачимо вже 18 квітня.



Переглядів: 3572
Поширень: 0