засніжена вінниця

Прибирання міських вулиць від снігу розпочалося ще в п’ятницю зранку. Сніг йшов мокрий, але каша, яка утворювалася під колесами автомобілів, могла швидко замерзнути і в подальшому відчистити її від асфальту було б неможливо. Тому вже у перший день снігопаду на прибирання доріг, тротуарів, зупинок громадського транспорту та переходів було задіяно 650 комунальників та більше 30 одиниць техніки. 16 одиниць техніки ЖЕКів чистили двори з багатоповерховою забудовою, а двірники – території біля під’їздів та підходи до сміттєвих майданчиків й транспорту. Основною проблемою, з якою зіткнулися дорожні служби та комунальники, – авто, які були хаотично припарковані як біля обочин, так і у дворах. Саме приватний транспорт не давав можливості потрапити спецтехніці у двори. Однак, де не проходила спецтехніка, двірники прочищали снігові замети вручну, аби сміттєвози змогли потрапити до сміттєвих майданчиків. Перебоїв з вивезенням твердих побутових відходів мешканці висоток за час снігової стихії майже не відчули, хоча в поодиноких випадках під’їзди до контейнерних майданчиків теж перекривали приватні автомобілі.

Сніг пройшов, а Вінниця живе в нормальному  ритмі

Протягом трьох діб шляхова техніка розчищала основні вулиці цілодобово, щоб вдень вінничани не відчували перебоїв з рухом громадського транспорту. У вихідні дні на очистку магістралей було задіяно до 65 одиниць спецтехніки. До речі, електротранспорт, незважаючи на стихійне лихо, працював на лініях майже у повному обсязі. Маршрутні таксі також курсували у звичному режимі, тільки у суботу, після сніжної ночі, через замети не змогли вчасно вийти на маршрути 11 транспортних засобів, але до 10 години ранку всі вони вже виїхали. Щоб очистити загальноміські тротуари у суботу на допомогу дорожникам вийшли 190 МНС-сівців та військових. Після того, як припинився снігопад, щойно очищені дороги розпочали посипати сіллю та піщано-соляною сумішшю. Їх протягом трьох діб використано майже 300 тон.

Сніг пройшов, а Вінниця живе в нормальному  ритмі

Ще близько 400 небайдужих вінничан допомагали 650 працівникам ЖЕКів розчищати двори. Найбільш проблемними зараз залишаються тротуари у дворових територіях та дороги приватного сектору. «Ми розчистили підходи до під’їздів, виходи до контейнерних майданчиків та зупинок громадського транспорту, для того, щоб забезпечити безперешкодний рух автомобілів, - каже директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір. – Це були основні роботи, які необхідно було виконати чим найшвидше. Зараз розпочато розчистку тротуарів у дворах, які потрібно розчищати вручну, а це займе деякий час. Адже фізично за один день навести лад в усіх дворах неможливо. На даний момент у місті не розчищеними залишаються тільки ті двори, у які не змогла зайти спецтехніка, як правило, через припарковані приватні автівки. Я надіюсь, що сьогодні власники відженуть транспорт, і ми зможемо доочистити і ці двори». Також сьогодні по місту працює 4 бригади, які розчищають сніг на дахах багатоповерхівок та збивають бурульки. У департаменті житлового господарства просять і самих мешканців при появі бурульок самостійно збивати їх над власними балконами. А вінничан бути уважними та не ходити впритул до будинків.

Сніг пройшов, а Вінниця живе в нормальному  ритмі

Снігова стихія призвела до близька 70 випадків пошкодження електромереж, але електрики працювали у ці дні також у посиленому режимі і більшість аварій були усунені ще у суботу. На неділю залишалось невиконаними біля десяти заявок. На теперішній час ремонтні роботи закінчені повністю, і електрика поновлена у всіх районах міста.

Найбільш складною була субота. Адже сніг йшов більше доби, не припиняючись. Висота снігового покрову лише за одну добу сягнула 42 см. Однак вже з неділі ситуацію вдалося взяти під контроль. І вже на ранок понеділка у місті вона була стабільною.

Сніг пройшов, а Вінниця живе в нормальному  ритмі

Але роботи не припиняються. І сьогодні дорожні служби та ЖЕКи продовжують очищати місто від снігу. Спецтехніка зупиняється тільки на заправку паливно-мастильними матеріалами. Чотири одиниці техніки ще з 8 години ранку пішли на очистку вулиць приватного сектору. З сьогоднішнього дня почнуть вивозити сніг з магістральних вулиць, площ та зупинок громадського транспорту. Сьогодні на оперативній нараді перший заступник міського голови Володимир Кістіон дав доручення комунальним службам протягом двох наступних днів повністю навести лад у місті, а також розчистити зливо-приймальні колодязі, адже під час танення такої маси снігу буде багато талої води, яка не повинна спричинити підтоплень. «Та система роботи в складних погодних умовах, яка була сформована командою міського голови Володимира Гройсмана протягом кількох років, ще раз пройшла перевірку на міцність. В цілому у ці дні спрацювали непогано, - зазначив Володимир Кістіон. – Але прошу не розслаблятись – у вас ще багато роботи. Середа – це максимальний термін, щоб остаточно навести порядок на всіх територіях. І вже зараз готуйтесь до того, що може бути достатньо різке потепління – перевірте всю зливову каналізацію і працюйте по бурульках».

Сніг пройшов, а Вінниця живе в нормальному  ритмі

Сильних снігопадів у цьому році метеорологи більше не прогнозують, протягом кількох наступних днів можливі невеликі опади, а морози протримаються у Вінниці ще до 30 березня.



Переглядів: 9929
Поширень: 0