У Львові почала діяти програма по оснащенню громадського електротранспорту міста безкоштовним Wi-Fi та GPS-навігацією.

У державному підприємстві «Львівелектротранс», яке координує транспортну програму, повідомляють, що на сьогодні 9 трамваїв по маршрутах №6, №9 та №10 уже оснащено 3G модемами і забезпечено доступ до інтернету. Взагалі по Львову курсує 62 трамваї та 60 тролейбусів (до речі у Вінниці 74 трамваї, 111 тролейбусів та 22 муніципальних автобуси).

Соціологічні дослідження проведені у Львові свідчать, що безкоштовний інтернет може привабити більшу кількість людей користуватися трамваями, тролейбусами, автобусами, метро, а отже звільнити дорожню інфраструктуру від заторів, пересадивши водіїв із автівок у громадський транспорт. Безкоштовний Wi-Fi для 75% опитаних — це аргумент. Поза тим, подорожуючі містом туристи можуть використовувати інтернет як частину транспортної системи для кращого планування подорожей.

Крім Wi-Fi, «Львівелектротранс» почав обладнувати міський електричний транспорт та кондукторів GPS-пристроями. На сьогодні подібні системи уже впроваджені на громадський транспорт Києва, Вінниці, Донецька, Луцька, Тернополя, Сімферополя, також запустили програми в Кіровограді, Кременчуці та інших містах.

Читайте також:

 



Переглядів: 4009
Поширень: 0