Як тільки закінчились дощі, комунальні служби разом із мешканцями міста почали проводити суботники на прибудинкових територіях житлових будинків, під час яких відновлювали газони та квітники, ремонтували лавки, вапнували дерева, а також висаджували нові саджвінницькі студенти на суботникуанці. Протягом п’ятниці-неділі на прибудинкових територіях обласного центру було висаджено 7500 дерев. За минулий тиждень на 11 вулицях виконано поточний ремонт дорожнього полотна загальною площею майже 3 тисячі м2, також на дорогах міста почали наносити дорожню розмітку. Окрім цього, тривають роботи по фарбуванню турнікетів, сміттєвих урн та опорядженню зупинок громадського транспорту.

Минулого тижня до наведення порядку у місті долучились також і студенти вінницьких професійно-технічних училищ та інститутів. 10 та 11 квітня більше трьох сотень студентів зібрали 722 мішки сміття та 15 причепів опалого листя. А в суботу, 13 квітня, мешканці багатоповерхових будинків також вийшли у двори своїх висоток, аби прибрати майданчики, висадити дерева, відновити газони та квітники. Загалом у суботнику взяло участь більше 700 осіб, з яких шість сотень – мешканці міста. Упродовж дня у дворах багатоповерхівок на Стельмаха, Пирогова, Червоноармійській, Тарногродського та на інших вулицях було висаджено 7500 дерев. Всього ж планується висадити 15 тисяч саджанців дерев.

висадка дерев

У період з 8 по 13 квітня відновлено більше 90 газонів та квітників, прибрано майже 190 контейнерних майданчиків для сміття, прибрано понад 200 прибудинкових територій. Окрім цього, повапновано більше 830 стовбурів дерев. За тиждень відремонтовано більше трьох сотень лавок, більше 660 вхідних дверей під’їздів та 2 дворових спортивних майданчики. Крім цього, під час прибирання міста було ліквідовано 4 стихійних сміттєзвалища.

Станом на 15 квітня вже виконано поточний ремонт дорожнього покриття на 11 вулицях обласного центру. Зокрема, на Немирівському шосе, вулицях Келецькій, Київській, Пирогова, Соборній та Театральній, також відремонтовано покриття на Центральному та Київському мостах, а також на Гніванському та Хмельницькому шосе та на проспекті Космонавтів. Загалом за п’ять днів (з 8 по 12 квітня) комунальниками відремонтовано 2961 м2 дорожнього покриття. В цілому у поточному році поточний ремонт планується виконати на 143 вулицях міста загальною площею 50 тис. м2. Окрім цього, проводились роботи по нанесенню дорожньої розмітки, фарбування дорожніх знаків та конструкцій світлофорів на вулицях Київська (від вул. Тарногродського до вул. Фрунзе), Чорновола (на ділянці від вулиці Київської до Першотравневої), Першотравневій (від провулку Цегельного до Хмельницького шосе), а також на вулиці Пирогова, Зодчих та Хмельницькому шосе.

Цього тижня, якщо дозволять погодні умови, планується провести ремонт дорожнього покриття ще на 25 вулицях Вінниці (С.Щедріна, Л.Українки, Свердлова, Константиновича, Медведєва, Грибоєдова, Станіславського, Богуна, Першотравнева, Коцюбинського та інші). Також продовжуватимуться роботи по фарбуванню турнікетів на вулицях Келецькій, Пирогова, Свердлова, 50-річчя Перемоги та інших; ремонт і фарбування зупинок громадського транспорту; ремонт і фарбування сміттєвих урн тощо. Також цього тижня заплановано приведення до належного вигляду сквери та площі Вінниці, влаштування «лежачих поліцейських», а також впорядкування пам’ятників та меморіалів.

Цьогоріч у місті знову встановлюватимуть мультикомплекси з дитячими та спортивними майданчиками. За словами директора департаменту міського господарства Вінницької міської ради Василя Броварника, кожен комплекс матиме власне «обличчя» та складатиметься з різних функціональних спортивних та ігрових елементів. «На даний час проводяться підготовчі роботи по будівництву трьох площадок, на яких в подальшому будуть встановлені багатофункціональні комплекси із дитячими майданчиками та спортивними тренажерами, - говорить Василь Броварник. – Такі комплекси з’являться поблизу Палацу дітей та юнацтва, на території 11 школи та біля будинку № 51 по вулиці Хмельницьке шосе».



Переглядів: 4053
Поширень: 0