Сьогодні - не просто велике, а справді глобальне свято - Міжнародний день Матері-Землі - день нашого спільного затишного будинку.

Перша «одноразова» акція цього дня пройшла 1970 року в США. Її успіх окрилив організаторів, і з того часу святкування стало регулярним, але вже по всьому миру. Голова 63-ї сесії Генеральної Асамблеї Мігель Брокман заявив, що проголошення в резолюції цього Міжнародного дня є визнанням того, що Земля і її екосистеми є нашим будинком, що забезпечує людству життя.

У День Землі в різніх країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і тим самим, докласти зусіль до захисту миру на планеті та збереження краси нашого Спільного дому. Дзвін Миру - символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства и солідарності народів. І водночас - це заклик до дії в ім`я збереження миру й життя на Землі, збереження людини і культури.

зелена грецька буква Θ (тета) на білому тліЯка ж вона, наша Земля?
Підраховано, що планеті Земля приблизно 4,5 мільярда років. Якщо ви захочете обійти навколо Землі, крокуючи по екватору, то доведеться пройти шлях довжиною майже в 40010 кілометрів. Відстань від поверхні до центру одно 6378 кілометрів. Причому, дійсно тверді породи (літосфера) формують шар всього близько 70 кілометрів. Символом Дня є зелена грецька буква Θ (тета) на білому тлі.


Переглядів: 3488
Поширень: 0