Завдячуючи усім, хто допомагав комунальникам та долучався до прибирання території міста упродовж двох тижнів, - студентам вінницьких навчальних закладів, мешканцям висоток та жителям приватного сектору, - Вінниця позбулася майже 6 тисяч пакетів сміття. Організатори акцій по наведенню ладу у місті вдячні кожному, хто приєднався до цієї роботи і зробив свій внесок у спільну справу.

суботник

Незабаром вінничани підуть на травневі «канікули». Багато хто вже запланував свій відпочинок – хтось займеться садівництвом городини, хтось поїде на відпочинок на природу, хтось гулятиме містом. Для того, аби відпочинок на природі не приніс розчарування від куп сміття та порожніх пляшок, у місті вже третій тиждень проводяться загальноміські акції по прибиранню парків, скверів, лісосмуг та територій біля водоймищ.

суботник

Першими прибрати місто до Великодніх та травневих свят вийшли комунальні служби – вони наводять лад у місті ще з початку квітня, як тільки дозволила погода. Ремонтують дороги, фарбують турнікети, прибирають від бруду шляхи та тротуари, наводять марафет біля пам’ятників та меморіалів.

суботник

А починаючи з 10 квітня, більше трьох тисяч студентів вишів долучились до прибирання зон відпочинку на воді по вулиці Гонти, зелених зон по вулицях Липовецькій, Мечникова, Ватутіна, півострова Бригантина, схилів річки Південний Буг (зі сторони вулиць Нагірна та з боку психіатричної лікарні). Також молодь прибрала стадіон та паркову зону на вулиці Чехова та лісовий масив по вулиці Максимовича.

суботник

12 та 13 квітня на суботники вийшли мешканці висоток, які лише за два дні спільно із працівниками ЖЕКів висадили 7,5 тисяч саджанців на територіях багатоповерхових будинків (а всього їх до пасхальних свят у місті буде висаджено 15 тисяч).

Минулої суботи, 20 квітня в рамках акції «Зробимо Вінницю чистою» ще майже 4 сотні волонтерів прибирали прибережну зону річки П.Буг по вул. Квітневій, зелені зони по вул. Примакова, Пролетарській, Липовецькій, парк по вул. Мічуріна. Біля сотні людей підтримали ініціативу депутатів міської ради, які обирались по мажоритарних округах Вишеньки, і усі разом цими вихідними наводили порядок у парку Дружби народів. Крім цього, 20 квітня мешканці приватного сектору Вінниці також приєднались до волонтерів – впорядковували прибудинкові території, фарбували паркани, прибирали навколишні зелені зони (зокрема 2-й провулок Стеценка та вулиці Стеценка, Петровського, Липовецька, Квітуча, Левадна та інші). Крім цього, мешканці приватних будинків прибирали також і дитячі майданчики у своїх мікрорайонах – на вул. Пирогова, площі Шкільній, провулку Жукова, площі Царина та інших. Лише з приватного сектору було вивезено понад 80 м кубічних сміття. А загалом за період з 10 по 20 квітня у місті було зібрано майже 6 тисяч пакетів сміття та понад 50 автомобілів гілля.

І ця цифра зміниться вже цієї суботи – 27 квітня на суботник вийдуть працівники мерії, комунальних підприємств, установ та організацій. Цими вихідними вони прибиратимуть ЦПКіВ імені Горького, парк «Дружби народів», П’ятничанський парк та парк «Кумбари», зелені зони на провулку Толстого, на вулиці Свердлова, Ватутіна, а також міські пляжі та зелені зони вздовж магістральних доріг. Тож усі, хто бажає долучитися до загальноміського суботника, можуть приходити у суботу зранку та допомогти місту стати ще чистішим.​



Переглядів: 3419
Поширень: 0