У правоохоронців виникли цілком обґрунтовані підозри, що керівник умисно ухиляється від сплати податків. Призначена позапланова документальна перевірка ці підозри підтвердила – суми ухилень склали мільйони гривень, повідомляють УПМ ДПА у Вінницькій області.

За інформацією УПМ ДПА в області, перевірка зокрема встановила, що деякий час директор фірми закуповував будівельні матеріали, а також оплачував консультаційні послуги столичних фірм. Тільки от фірми ці виявилися фіктивними – з недійсними свідоцтвами платника ПДВ та про реєстрацію. Таким чином кошти в якості оплати товарів і послуг переводилися – конвертувалися – у готівку.

До того ж, підприємливий ділок у поданих деклараціях завищував податковий кредит з податку на додану вартість, а також валові витрати з податку на прибуток. Усе це разом за результатами проведених перевірок, виявило умисне ухилення від сплати податків в сумі більше чотирьох мільйонів гривень. Причому за досить короткий термін – півроку.

Зараз кримінальна справа за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах знаходиться у провадженні слідчих податкової міліції. Вживаються також заходи по відшкодуванню завданих державі збитків.


Переглядів: 3013
Поширень: 0