Про це повідомляє прес-служба УМВС у Вінницькій області.

Капітан міліції Віталій Вихристюк затримав злодія, який впродовж квітня обікрав більше десятка автівок вінничан. Зловмисник, який 9 років провів за гратами, опинившись на волі, на шлях виправлення так і не став.

Протягом останнього місяця вінничани потерпали від рук злодія, який полював за цінними речами, залишеними у автівках їхніми господарями. Зловмисник діяв професійно і виключно у нічний час. Впіймав крадія, який «працював» у Замостянському мікрорайоні міста, капітан міліції Віталій Вихристюк на «гарячому» - у автівці, залишеній господарем на ніч у дворі багатоповерхівки.

- Того вечора я заступив на нічне чергування. Патрулюючи у дворах багатоповерхівок, ми з напарником перевіряли чи немає підозрілих осіб біля машин, які залишили господарі у дворах на ніч. Мою увагу привернув автомобіль «Кіа», оскільки він стояв один у віддаленому та неосвітленому місці. Підійшовши до машини, я побачив, розбите бокове скло, та відчув різкий запах алкоголю. На задньому сидінні автівки у кутку сидів чоловік, біля якого лежала подушка та викрутка. Я одразу запропонував чоловіку вийти та пояснити, що він робить у машині, яка вочевидь йому не належить, та викликав оперативну групу з відділу міліції, - згадує події тієї ночі Віталій Вихристюк. – Чоловік опору не чинив та відразу здався.

пограбування автомобіля

Затриманим виявився 24-річний двічі судимий житель Немирівського району. Чоловік, який з 14-років обрав для себе злочинний шлях, та відбув дев’ять років за гратами за скоєння крадіжок та угон автомобіля, так і не виправився. З його слів, на крадіжки він знову наважився тому, що не мав грошей на життя, а на роботу яка б була йому до душі, не зміг влаштуватися. Звільнившись три місяці тому з тюрми, він поїхав додому у Немирівський район, де працевлаштувався на підприємство з виготовлення деревинного вугілля, але ця робота виявилася для нього занадто важкою. А як здобути гроші швидко та легко, він знав ще з підліткового віку. Скоївши дві аналогічні крадіжки з автотранспорту на Немирівщині, зловмисник подався до обласного центру.

Попередньо працівниками міліції встановлено, що затриманий причетний до десяти крадіжок цінних речей з автівок вінничан. Сума завданого збитку автовласникам становить близько 20 тисяч гривень. Викрадені фотоапарати, відеореєстратори, мобільні телефони, та автомагнітоли злодій збував на місцевому ринку випадковим перехожим. Зараз правоохоронці перевіряють причетність затриманого до інших аналогічних правопорушень.

викрадені речі

За усіма фактами слідчим відділом міліції відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена повторно). Зловмиснику загрожує покарання до п’яти років позбавлення волі.



Переглядів: 3574
Поширень: 0