Урни облаштовуватимуть у тих місцях, де є потреба, та ставитимуть на заміну урнам, пошкодженим вандалами й зруйнованим внаслідок ДТП. Встановлюються урни і біля дитмайданчиків та лавочок у дворах багатоповерхівок.

Незабаром на центральних вулицях міста додатково встановлять 58 сміттєвих урн, вироблених одним з місцевих підприємств. Протягом наступного тижня робітниками будуть готуватися фундаменти, після чого розпочнеться встановлення самих урн. Зовнішній вигляд у них буде такий же як і в урн, які встановлювалися протягом минулих двох років, але зроблені вони з майже удвічі товщого металу та покриті порошковою фарбою, яка є більш стійкою до пошкодження.

Протягом минулих двох років по території міста було встановлено 110 урн. Майже 20 на сьогоднішній день потребують заміни. Адже були пошкоджені вандалами або ж збиті автівками під час ДТП.

Розпочато встановлення сміттєвих урн і на прибудинкових територіях. Вони мають інший вигляд, але також виготовлені з антивандального матеріалу і пофарбовані порошковою фарбою, яка не горить. Урна має зверху козирок для того, аби в неї не потрапляли дощ та сніг. Щоб окремі мешканці не кидали в урни повні сміттєві пакети – в самій урні зроблено перегородку. Попередньо працівниками департаменту житлового господарства було проведено опитування мешканців у дворах щодо необхідності встановлення таких урн та місць, де відбувається найбільше скупчення людей. Загалом таких місць визначено близько 300, а на сьогоднішній день встановлено уже більше 40 урн. Виробляє сміттєві урни для дворів КП «Вінницяміськліфт».

Нагадуємо, що нещодавно у Вінниці розцвіли навіть урни.



Переглядів: 3153
Поширень: 0