«Форум медиків у Вінниці проходить в час, коли на виконання соціальних ініціатив Президента України в області здійснюється модернізація медичної галузі,створюється інститут сімейного лікаря та мережа амбулаторій сімейної медицини»,- відзначила заступник голови ОДА Любов Спірідонова. Вона наголосила, що на сьогоднішній день у Вінницькій області функціонує 33 Центри первинної медико-санітарної допомоги, до складу яких ввійшли лікарські амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти.

Завдяки розвитку інституту сімейної медицини, кількість амбулаторій загальної практики сімейної медицини була збільшена з 177 у 2010 році до 278 у 2013 році.

Любов Спірідонова

«Всі ми відчуваємо важливість питання, яке сьогодні обговорюється на цьому високоповажному зібранні,- зауважила Любов Спірідонова,- адже народження здорового покоління – запорука усіх подальших успіхів будь-якого суспільства. Немає більшої радості для лікаря, ніж приймати у цей світ нове життя. Обласна і міська влада, розуміючи важливість питань, пов’язаних зі здоров’ям матері, плода та новонароджених дітей, всіляко сприяє розвитку даного напрямку. Зокрема, сподіваємось уже найближчим часом мати в області найсучасніший, обладнаний за останніми технологіями перинатальний центр».

Лідія Діденко

Лідія Діденко, вітаючи учасників конгресу, побажала всім плідної роботи, цікавих дискусій і нових вражень від чудового Вінницького краю, адже програмою симпозіуму, окрім пленарних фахових засідань, передбачена цікава культурна програма. Зокрема, учасники конгресу відвідають Національний музей-садибу Миколи Пирогова, здійснять цікаву пішохідну подорож по історичному центру м.Вінниця, відвідають Домініканський монастир, середньовічні оборонні укріплення, «дерев’яне чудо» початку вісімнадцятого сторіччя - церкву Св.Миколая та сучасне диво- найбільший у Європі плавучий світло-музикальний фонтан.

Завтра, 17 травня, Міжнародний науково-практичний симпозіум продовжить свою роботу.



Переглядів: 3338
Поширень: 0