Представники СЕС, МВС, квартальних комітетів, інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста в першу чергу перевіряють невеликі річки у приватному секторі. Адже саме тут найчастіше трапляються випадки забруднення водойм самими мешканцями (деякі із них виносять побутове та будівельне сміття, або ж проводять каналізаційні зливи прямо до водойм).

Із 13 травня по 4 липня у Вінниці буде проводитись низка рейдів щодо перевірок стану водойм на території обласного центру. Ці перевірки є спільним планом дій із басейновим управлінням річки Південний Буг, виконавчих органів міської ради та інших служб щодо забезпечення охорони водойм на території міста від забруднення. Найбільше уваги комісія приділятиме саме тим струмкам та водоймам, які розташовані на території приватної забудови та стікаються до річки Південний Буг.

За інформацією заступника начальника інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Олександра Манзюка, деякі мешканці приватного сектору забруднюють водойми власноруч. «Трапляються випадки складування сміття, викиду його безпосередньо у водойми, - розповідає Олександр Манзюк. – Ще деякі «умільці» для того, аби економити власні кошти за відкачку вигрібних ям, роблять зливи та каналізаційні канали безпосередньо до струмків, які в подальшому, знову ж таки, потрапляють до Південного Бугу. На сьогоднішній день за виявлення таких порушень складаються протоколи, а на самих порушників очікує штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень».

На даний час вже перевірені струмки поблизу вулиць Корнійчука, Данила Нечая, Хуторянської та 2-го провулку Московського. На деяких мешканців складено протоколи про адміністративні правопорушення, а за незначні порушення надані приписи щодо їх усунення. У подальшому будуть перевірені усі струмки на території приватної забудови.



Переглядів: 3465
Поширень: 0