Відкриття виставки робіт учасників обласного фестивалю творчості серед дітей та молоді з функціональними обмеженнями відбулось 23 травня у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї. У заході також взяли участь начальник управління сім‘ї та молоді облдержадміністрації Олена Стоялова, заступник директора Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Слободяник.

“Завдання влади зробити усе можливе, аби діти та молодь, які мають ті чи інші фізичні обмеження, почували себе повноцінними членами нашого суспільства. І тому наша мета - максимально сприяти та підтримувати розвиток їх талантів. Адже ці роботи, які сьогодні продемонстровані на виставці вражають високою майстерністю виконання та різноманітністю. У кожного з цих творців мистецтва нам є багато чого повчитися”, - наголосив Сергій Татусяк.

Всеукраїнський фестиваль “Повір у себе”

Як зазначила у своєму виступі начальник управління сім‘ї та молоді облдержадміністрації Олена Стоялова: “Потрібно віддати належне цим дітям і молоді у їхньому прагненні до життя. Небайдужість кожного до проблеми дітей та молоді з інвалідністю, допомога та сприяння таким діткам у пошуку друзів, розширенні кола їхнього спілкування, розвитку комунікативних навичок, самоствердженні має стати невід’ємною частиною нашого життя”.

У свою чергу Ольга Слободяник зауважила: “Фестиваль талантів і творчості “Повір у себе” багато років поспіль проводиться за підтримки обласної державної адміністрації, обласної Ради спільно з Вінницьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Сьогодні небагато таких ініціативних людей, яким небайдужі чужі проблеми, особливо, якщо мова йде про дітей з інвалідністю. Діти з особливими потребами — активні, креативні, небайдужі та дуже талановиті. Ця категорія молоді, попри свої проблеми, має велику силу волі – і це основне”.

фестиваль “Повір у себе”

В експозиції "Повір у себе" представлені – м\'які іграшки, вишивка, орігамі, картини, плетені і в\'язані речі, вироби з бісеру, дерева та тіста, паперу – загалом понад 500 робіт. Їх підготували 135 переможців районних та міських відбірних мистецьких конкурсів серед молоді з інвалідністю. Вікова категорія учасників від 7 до 35 років. Усі охочі можуть відвідати виставку в приміщенні Краєзнавчого музею, яка триватиме до 4 червня 2013 року.

Всеукраїнський фестиваль “Повір у себе”

Як зазначила Ольга Слободяник, закриття фестивалю відбудеться 4 червня 2013 року у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського, де і відбудеться нагородження учасників та визначення переможців.

Всеукраїнсьийо фестиваль “Повір у себе”

Отже, давайте навчимося помічати те, що відбувається перед нашими очима, звертати увагу на події, що трапляються. І не варто тішити себе ілюзією, що «це не мене стосується», бо неможливо залишатися чистим, живучи в болоті. Будьмо уважними до інших та відкритими до людей – будьмо добрішими!



Переглядів: 4985
Поширень: 0